måndag 25 oktober 2010

Stefans lilla gröna

Har precis läst ut Stefan Sundström senaste bok "Stefans lilla gröna" som handlar om hans kamp att bli självförsörjande. Inte helt lätt med tanke på dagens hysteri och konsumtionskrav. Men han lyckas ganska bra faktiskt. I boken berättar han om hur han gör sitt eget snus av tobak han odlar själv, hur han gör surmört, surkål, äppelcider och hur man gräver en djupbänk. Fantastiska bilder tagna av Jeanette Andersson, kompletterar Sundströms ord på ett bra sätt.

I går var vi i Bjuv och åt god kalkon och äpplekaka. Idag kommer barnens mormor och hennes systrar på kort besök, inna flyget hem till Västerbotten väntar.

HIF vann igår och leder nu återigen Allsvenska tre poäng för iff-iff, men med en match mer spelad. Kan bli spännande den 7 november på OLympia, då HIF tar emot Kalmar och allting ska avgöras. Hoppas bara att HIF inte springer på pumpen på Örjans Vall mot Halmstad, so de gjort varje gång sedan 2003.

Rögle är lite mer upp och ner, vinner två förlorar en, vinner en, förlorar. Inte riktigt stabilt, men så är det väl med ett ungt lag.
I helgen som gick avgjordes också Stockholm Open i tennis. Federer vann som vanligt, trist att Robin inte kunde ta sig till final. Alice var på gympa i Friskis & Svettis-lokaler, det tyckte hon var kul, nästa gång väntar nog Boxercise.

Nu ska jag hämta barnen på skola och dagis.

Ha det!