onsdag 6 oktober 2010

Redan oktober

tiden går för fort, det är redan oktober, känns inte länge sedan man satt i trädgården och njöt av en kall öl och hade semester, men ändå är det länge sedan. Hösten har gjort sitt intåg med besked. Nu övergår snart fotbollssäsongen i hockeysäsongen, än så länge pågår de parallellt. Jag trodde fram till i lördags att man kanske skulle efter 11 långa år få uppleva ett nytt SM-guld till kära HIF, men nu förlorade de för första gången på Olympia i år, mot GAIS, med 0-1. Samtidigt som Malmö vann och utökade sin ledning i tabellen med tre poäng. Nu är det nog kört, HIF har ett allt för svårt spelprogram kvar och Malmö ser inte ut att förlora mer i år. Så man får glädja sig åt Europaplatsen i alla fall, och att man är kvar än så länge i alla fall i Svenska Cupen. Semifinal mot Mjällby i slutet av oktober. Har iaf införskaffat biljett till sista hemmamatchen (som jag hoppades skulle vara totalt avgörande) mot Kalmar FF den 7 november.

För familjen Dyberg har september varit intensiv. Mycket jobb, skola, dagis och sidoaktiviteter.
Igår kväll gjorde vi faktiskt en riktig mysartisdag, vi gick på BIO hela familjen och såg "Dumma mej" i 3D. En ny erfarenhet, men häftigt att se olika saker sticka ut genom bildskärmen. Vi skrattade gott alla fyra. Men lillebror blev förtvivald efter filmen eftersom han tyckte att barnen i filmen inte fått återvända till sin familj ( men det hade dem), så promenaden från bion till aprkeringen var fylld av tårar för Hugo....

I helgen som gick var i Karlskrona på trevlig födelsedagsfest för Petra som fyllde 35 år. Alice hade dock redan dagen innan (på fredagen) åkt upp med Oscar och farmor för att kunna hinna leka lite längre med kusinerna, det var roligt tyckte hon.

Idag blir det på nytt träning för Alice inom Sweden Sport Academy, idag är det kampsport som står på programmet, och med tanke på att Alice sedan länge varit fascinerad av karate, så lär ju det bli en hit.

Så är det då öppnat, Riksdagsåret. Kungen höll tal, Reinfeldt deklarerade regeringsförklaringen och SD tågade ur Storkyrkan när de tyckte att biskopen hånade dem i sin predikan.
Men det roligaste var ändå dagen innan då valet av talman skulle avgöras. Naturligtvis följde vi det på TV, och den "vikarierande tjänstgörande ålderspresidenten" Mona Sahlin läste upp röstlapparna "Per Westerberg, "Per Westerberg", "Per Westerberg", "Kent Härstedt", "Kent Härstedt" osv. Till slut rabblade barnen efter. Då det var dags för val av andre vice talman var det också omröstning och en av kandidaterna var MP:s Ulf Holm. Sahlin läste: "Ulf Holm", "Ulf Holm", "Ulf Holm", "Ulf Holm" och barnen rabblade efter "Uniform", "Uniform"....

I helgen blir det lite besök av Lisbeth och lite vin därtill, och på lördagen besök hos Sofie, Fredde och Hilda.

Nu har cokså Rögle kommit igång, två raka segrar nu, får se om de imorgon kan vinna mot Sundsvall hemma i Lindab Arena. Hoppas!!!

Nu ska jag fortsätta läsa korrektur så attt vi kan skicka iväg nr 10 av Recycling till tryckeriet.

Ha det!