onsdag 7 januari 2009

Så var det vardag igen....

Julens helgdagar är som bortblåsta och nu ska vardagslivet träda in igen...Barnen på dagis, Alice jublande glad, hon har längtat så efter sina kompisar och haft nedräkning på hur många dagar det varit kvar tills dagis startar.

Lägenheten ser just nu ut som en lagerhall, med flyttkartonger överallt. Ska bli så j-dra skönt med flytten...

Måste väl kommentera det som hela hockey-Sverige debatterar, Chris Abbotts spark-mål, som gav Rögle segern med 6-5 mot Hv71. Det var kanske spark, det kan jag inte uttala mig om, men det är inte lätt för domaren att se, om sedan videodomaren, som sett det ur en annan vinkel bedömt som mål så är det mål. Jag är övertygad om att ett mål kommer dömas mot Rögle i en annan match, sådant jämnar alltid ut sig. Jag kan hellre tycka att Rögle inte ska tappa en 4-1 ledning, även om det är mot de regerande svenska mästarna.

Tycker att vi borde hylla svenska juniorerna - vilket VM de gjort. Det är helt annan inställning än den som de som spelar i stora Tre Kronor uppvisar. Dags att lägga namn som Pääjärvi-Svensson, Ekbom, Backlund, Möller, Markström, Hedman, Erik Karlsson på minnet, de komer dominera svensk hockey om bara några år. Kanada var det bättre laget - även om de hade några fula pååkningar av vår målvakt...Men det vet vi ju om att de alltid har försökt psyka motståndarna genom att spela på gränsen...

Igår var vi ut en stund till Bjuv....sedan väntade Fredriksdalsteaterns "Rabalder i Ramlösa" på TV. Där tog kvinnorna helt klart hem spelet.

Storm igår och med snö dessutom, inga massor men med Skånemått mätt så var det lite grand i alla fall.

Återkommer under dagen med nya rapporter från Södern...