söndag 21 juni 2009

Så var det äntligen solsken

Nu har det varit solsken hela dagen. Perfekt för barnen som badat i nyinköpta poolen flera gånger. Hugo älskar verkligen vattnet, Alice tar små pauser mellan badstunderna. Nu ser hon på Smurfarna. Jag tror att de blir alldeles för varma för att orka vara ute i solen hela tiden. Svalt och skönt inne.
Fikat lite...

Malin på jobbet, kommer ikväll vid 21.

I morgon avgörs det väl? Sveriges öde i U21-EM? Match mot Serbien i sista gruppspelsomgången. Oavgjort eller vinst räcker för att gå vidare till semifinal.

Så har då Kenny Jönsson lagt hockeyklubban och skridskorna på hyllan för gott. Synd att en av Sveriges bästa hockeybackar genom tiderna, slutar, men samtidigt måste jag förstå honom. Hans kropp har tagit enormt mycket stryk både borta i NHL (där han hade sex raka hjärnskakningar bland annat) och nu hemma. Kennys storhet ligger mycket i att han känner så för sin hemmaklubb, Rögle och spelade där de sista fem åren trots att ha kunde tjänat många miljoner dollar i USA och Kanada. Han var med om att ta upp RBK i Elitserien igen, han vann två OS-guld, 1 VM-guld, två VM-brons mm. Han är en riktigt stor och sann hjälte för mig. En mästare kort och gott. Eller som krönikör Rooth på HD brukar omnämna honom; De enkla lösningarnas mästare. TACK KENNY!


På måndag börjar också WIMBLEDON, med Robin Söderling som ende svensk. Han har en tuff uppgift framför sig. Han har band annat sin baneman från Paris, Roger Federer, redan i fjärde omgången. Om han går så långt bara, grus och gräs är så långt i från varandra man kan komma. Nu är inte Nadal inte med heller så då ligger vägen öppen för schweizaren Federer.


Nu ska jag hjälpa Alice att byta film.... Vi höres!

//Martin