tisdag 10 november 2009

Fotbollsgalan - ett fiasko

Så var det då dags igår för den förmodade höjdpunkten - Fotbollsgalan. Vi bänkade oss i soffan och blev genast besvikna när vi hälsades välkomna av ZLATAN, från en videoskärm. Det fortsatte med en hyllning till Henke Larsson - alla reste sig upp för att hylla honom - men han dök inte heller upp. Sedan var det dags för att hylla Lennart Johansson, fd UEFA-presidenten, prins Carl Philip var ombedd att dela ut priset, men inte heller Lennart kom. Förståeligt, eftersom han är över 80 och nyligen varit sjuk. Den enda med giltigt förfall.
Farsen fortsatte genom kvällen - när man skulle utse årets målvakt kom Kim Källström upp och hämtade Andreas Isakssons pris (brist på fantasi att ge pris till honom - igen). Det enda glädjande var hyllningen av Klas Ingesson, som trots sin kroniska cancer - ställde upp som prisutdelare. Hoppas han blir frisk. Han är en av mina gamla favoritspelare.
Så skulle då guldbollen delas ut och Zlatan fick guldbollen för fjärde året, vem ska kunna ta den ifrån honom, 2010, 2011, 2012, 2013? Blir lite av ett antiklimax när pristagaren inte är på plats.
Nästa år kan man lägga ner Fotbollsgalan och sända den i radio istället - det hade varit bättre, om man ändå inte får se pristagarna kan det vara.

Däremot var det en riktigt bra hyllnings-intervju med Henrik Larsson i TV4 Sport, direkt efter galan. En intervju på riktigt bra nivå, feel-good känsla.

I övrigt myste vi på.

I morse lämnades barnen på dagis och jag for till Vianor för att lägga på vinterdäcken. Skönt nu är det gjort.

Har Malin i telefon.

Nu ska jag ta tag i mailboxen...