söndag 11 april 2010

Sol, sol - våren är här

Ja nu är verkligen våren här. Krokusarna i rabatterna börjar till och med vissna och påskliljorna och snödropparna lyser i trädgården, tillsammans med Iris och knoppar på både syrén och rosenbuskar är det vackert.

I veckan har vi vuxna arbetat och barnen "dagisat", bland annat har barnen åkt buss till biblioteket. Veckan har varit fylld med grejer, jag var på hockey med en arbetskamrat, tyvärr förlorade kära Rögle med 4-5 mot AIK, efter otroligt slarvigt spel, har inte sett RBK spela så slarvigt sedan en match mot Huddinge 1989. Sedan följde laget upp det med en förlust mot Almtuna. Ja, ni läste rätt, Almtuna. Inte ett dåligt lag, men är man Rögle, ett lag som kommer från ES och med den truppen (i jämförelse med Almtuna) så borde det vara en match man ska vinna tämligen enkelt. Men det är det som är charmen med idrott. Man kan  aldrig säga hur en match ska sluta innan slutsignalen ljudit. Ikväll avgörs Kvalserien, AIK, Leksand, Rögle och Almtuna krigar om en plats i ES 2010/2011. AIK innehar just nu andraplatsen, och de möter avsågade Växjö i sin sista match hemma på Hovet. Rögle har redan klara Kvalserie-vinnarna Södertälje hemma i Lindab Arena, och Leksand möter Almtuna. Förutsättningarna, Rögle måste vinna, Växjö ta poäng mot AIK och helst ska Leksand och Almtuna spela oavgjort. Men det blir svårt, oerhört svårt för Rögle.

HIF möter Elfsborg i sin femte match idag 12:30, ska man lyckas hålla nollan för femte matchen i rad? Kan man göra något framåt också, så vore det sanslöst.

I veckan som kommer står det lämning av nr 4 på schemat, lite möten och på fredag avslutas veckan av att vi firar farfar Gunnar som fyller 60 år. (På samma dag fyller förresten dronning Margrethe II av Danmark 70 och Martin Dahlin år).

I helgen har Alice lekt med kompisar, ett tag var de fyra tjejer på Alices rum. Hugo och jag var också ute och cyklade, körde med hans traktor och busade. Rätt som det var kom Alice tjejkompisar och hämtade mig, Alice hade ramlat och fått rejält näsblod. Fick således gå hem till Tilda och hämta Alice och sedan tog vi det bara lugnt resten av kvällen. Malin jobbade, men var först ute i Bjuv, tillsammans med Hugo, och klippte farmor. 

Kaffe är underbart.

Idag blir det lite trädgårdsarbete på framsidan, lätt att man glömmer bort den sidan (iaf från min sida). I nästa vecka kommer de och ska byta nya ventiler i värmepannan, har röjt undan i förrådet så de ska komma till.

Just nu Meckar Micke i DVD:n, Hugo bygger med sina verktyg och klossar, Alice sitter i prinsessklänning bredvid mig i soffan.

Hörs!