fredag 24 oktober 2008

Nyanserad bild

Får väl försöka ge en nyanserad bild av vad som händer ute på isen i Lindab Arena i går kväll. Första perioden var sanslöst bra, tempofylld ishockey, tacklingar, målvaktsräddningar, stolpskott och målchanserna duggade tätt.
Men i andra verkade det som om båda lagen somnat till lite...Skridskoåkningen var passiv, man smällde inte på i närkamperna och man var rent loja. Men ledningen tog Rögle genom mål av Mathias Tjärnqvist, men det var också allt. Symptomatiskt för Rögle var att när de spelade som bäst släppte de upp Erik Forsell i en ensamkontring och brydde sig inte ens om att uppvakta eller störa honom utan han lämnades helt fri med Jere Myllyniemi. Han fick tid att sikta och kvitteringen satt snyggt uppe i krysset. Då blev det liv på frugan....hon jublade tillsammans med de två AIK-fans som satt bredvid mig (där hon var störig genom att kommentera varje pass - oh bra, härligt, mjukt och fint, snyggt).
1-2 var egentligen inget riktigt skott, det såg ofarligt ut men den slank in och sådant räknas också...tyvärr. Efter det dog matchen ut, det såg ut som om de bara spelade färdigt matchen. AIK ställde upp med fyra man på blå och försvarade sig bra (men frågan är om det är speciellt roligt att titta på). Mikael Gath missade ett friläge - han lurade (för en gång skull) bort Hadelöv, som varit riktigt bra under hela matchen, men han missade öppet mål. Det är löneavdrag på att missa sådana chanser. Inte ens kung Kenny verkade vara på isen....Förlust för mitt kära Rögle, men ingen kan säga att det var en rättvis seger, oavgjort hade speglat matchen bättre, men detta låter väl som gnäll...men det är min uppfattning. Jag hade varit den första att säga om det var rättivst. AIK spelade smart, men hade inte fler chanser eller möjligheter, de var bara effektivare. Grattis Skellefteå AIK. Vi möts igen vad det lider...

Såg förresten Kent Norberg (Frölundas sportchef) på läktaren...

Denna dag började vid 05, men Hugo lyckades somna om, Alice desto piggare....Ikväll ska de sova över hos farmor och farfar, så att jag och Malin kan ladda för ULLARED.