tisdag 19 augusti 2008

Liten OS-rapport

Innan jag glömmer det....Grattis på namnsdagen MAGNUS.

Igår hade byggarna satt in våra nya fönster (bildbevis finns på bloggen redan). Idag ska de täta lite grand bara. Sedan kan vi hänga upp gardiner igen och få lägenheten i ordning och beboelig på nytt.

OS - vad ska man säga, det verkar som om allting går emot oss....Kallur ramlar på första häcken, Musse springer för alla andra än sig själv (var lite egoist någon gång), seglaren Rasmus Myrgren hade medaljchans i morse (men missade starten och hamnade för långt efter), handbollstjejerna förlorade till Norge, det finns inte så mycket kvar att hopppas på för oss blå-gula. Kanske lika bra att börja hålla på ett annat blå-gult land som Ukraina?

Men Holm ska iaf hoppa final (alltid något) och Carolina Klüft tog sig till final i längdhopp. Sedan är det några kanotister, och kanske en och annan ryttare som kan skrälla, men annars ser det tunnt ut. Oj - jag glömde jo helsingborgaren Wissman på 400 meter. Men där kan vi inte begära någon medalj, konkurrensen är mördande. Vi ska var nöjda om han tar sig till final, och är en av de åtta bästa... Visst, det finns några till kvar som Emma Gren (Emma verkar vara ett namn som funkar på kvinnliga svenska OS-deltagare som lyckas, Emma Johansson tog OS-silver i cykel, Emma Samuelsson tog sig till kvartsfinal i fäktningen) så varför inte? Men faktum kvarstår, de sporter som tidigare OS levererat medaljer ( om än inte guld) har fallerat totalt. Brottningen (jag räknar inte med Aras brons även om det borde varit ett guld), simningen, skytte och friidrott (tänker då på Klüft som när hon tävlade i sjukamp alltid brukade inleda tävlingarna med GULD).

Såg en härlig intervju på Aftonbladet TV med Stefan Holms pappa Johnny - där kan man snacka om eldsjäl. Han tyckte att det bästa idrottsminnet med Stefan var hans första Ungdoms-SM vinst i Luleå.....Det säger en hel del....

Kul att se att det börjar komma in kommentarer, dock förstod jag inte vad den menade som skrev att barnen skulle vara Skellefte-fans? :D.

Dagens ord: "Du kan ge utan att älska men du kan inte älska utan att ge"